Sharing the power (knowledge) of Microsoft NA - Navision!

Powered by Blogger





Blogarama - The Blog Directory





Feed Search



Blingo

Check out the Navision Knowledge Village Frappr!


Ever wondered where other Navision friends come from, have a look at the above map? Let others know your home location, Sign the Navision Knowledge Village Frappr!


Let your Navision friends know where you come from? Check out the Navision Frappr map on the right side!

Thursday, October 20, 2005

Watermark en MBS Navision geven Diamant-groep flexibiliteit in dynamische SW-markt

Watermark, leverancier en implementatiespecialist op het gebied van bedrijfsbrede Microsoft ERP-toepassingen, implementeert MBS Navison bij de Tilburgse Diamant-groep, een bedrijf dat is gespecialiseerd in sociale werkvoorziening (SW).

De producten en diensten van de Diamant-groep zijn ondergebracht in twee vestigingen: Industrie en Diensten. De Industrie-vestiging richt zich bijvoorbeeld op bedrijven die actief zijn in de logistieke sector, assemblagebedrijven of drukkerijen. De Diensten-vestiging levert werknemers aan onder meer garages, facilitaire dienstverleners, detacheringsbedrijven en organisties op het gebied van groenvoorziening. In totaal biedt de Diamant-groep bij zijn eigen vestigingen en via klanten leer- en werkplekken aan ongeveer drieduizend werknemers in Brabant.

Eric Wijn, hoofd van het cluster Informatisering & Automatisering bij Diamant-Groep, zegt: “De groei van onze organisatie heeft voor de nodige versnippering gezorgd. Er werd veel gebruik gemaakt van branchespecifieke applicaties voor ERP- en CRM-doeleinden en daarnaast werden bij verschillende processen nog spreadsheets gebruikt. De data uit deze applicaties werd uiteindelijk wel samengevoegd in een overkoepelend financieel systeem. Maar om de huidige processen en toekomstige activiteiten te ondersteunen, hebben we destijds besloten voor een ander systeem te kiezen.”

In het daaropvolgende selectieproces werden diverse applicaties intensief bekeken en moesten de leveranciers oplossingen voor verschillende klantcases presenteren. MBS Navision en Watermark bleken de beste keuze. Wijn legt uit: “We hebben gekozen voor betrouwbaarheid en flexibiliteit, wat zowel voor de software als de implementatiepartner geldt. Met deze combinatie krijgen we de beschikking over gestructureerde, betere informatie. Zo kan het management beter sturen en inspelen op de dynamische markt. De sociale werkvoorzieningssector is de afgelopen jaren voortdurend in beweging, er zijn bijvoorbeeld veel wetswijzigingen doorgevoerd waarmee we rekening moeten houden. Met het nieuwe systeem weten de diverse groepen beter van elkaar waar ze mee bezig zijn en wordt de onderlinge communicatie verbeterd.”

Uiteindelijk zullen ongeveer honderd gebruikers gelijktijdig gebruikmaken van het nieuwe systeem. Naast de implementatie van MBS Navision verzorgt Watermark ook de koppeling met enkele branche-applicaties die zeer specifieke functionaliteiten bevatten. Diamant-groep gaat daarnaast gebruikmaken van verschillende Watermark Componenten, zoals de module voor Integraal Projecten Beheer, en e-Con, een web-based product- en salesconfigurator voor het maken van complexe calculaties.

Voor meer informatie over Watermark ga naar: www.watermark-europe.com en www.watermark.nl.

0 Comments:

Post a Comment


<< Home


Copyright © 2000 - DanGa Design