Sharing the power (knowledge) of Microsoft NA - Navision!

Powered by Blogger





Blogarama - The Blog Directory





Feed Search



Blingo

Check out the Navision Knowledge Village Frappr!


Ever wondered where other Navision friends come from, have a look at the above map? Let others know your home location, Sign the Navision Knowledge Village Frappr!


Let your Navision friends know where you come from? Check out the Navision Frappr map on the right side!

Thursday, December 21, 2006

Giritech krijgt vestiging in Benelux

De Deense netwerkbeveiliger Giritech heeft een lokale vestiging gekregen in de Lage Landen. Met een contractondertekening in Soesterberg werd Giritech Benelux een feit. Daarmee is de Benelux het tiende land of regio waar Giritech een vestiging heeft. Giritech Benelux is eigendom van Hans-Peter Ponten, die eerder leiding gaf aan zijn consultancybedrijf Concinno.

Giritech staat sinds 2004 onder leiding van ex-Navision topman René Stockner. Hun eerste marktrijpe product, onder de naam G/On, kwam op de markt in november van 2005. Sindsdien heeft het bedrijf meer dan 130 partners gevonden en meer dan 250 klanten.

G/On ontsluit applicaties op bedrijfsnetwerken, maar niet middels gebruikelijke technolgieën als VPN en encryptie en authenticatie. Voor users is het belangrijkste component in een G/On systeemde persoonlijke USB-stick, waarop het G/On programma staat. Dat laatste vangt alle netwerkverkeer af dat naar het bedrijfsnetwerk wil, en praat, beveiligd en versleuteld, met een G/On-server, die een node is in het lokale netwerk van het bedrijf in kwestie. Die, op zijn beurt, 'zuigt' al het relevante TCP/IP-verkeer en UDP-verkeer op en transporteert het middels het G/On-protocol naar de eindgebruiker. Die mag achter een laptop zitten op de WLAN in een lunchroom, inloggen in een internetcafé in Nairobi, of aanwezig zijn op de zaak. De enige systeemvereisten zijn Windows 2000 of XP, en een bruikbare USB-poort. Een omgevinkje komt vervolgens gestreamd vanaf de betreffende G/On server.

Zo'n 'stream' is alleen op te zetten met toestemming van de server. Voordeel van deze werkwijze is dat er niets verbinding maakt met het bedrijfs-LAN dat geen toestemming heeft, ook virussen of wormen niet. Trekt men de G/On USB-stick eruit, dan vervallen alle verbindingen. Draaiende programma's klappen er dan uit, en een sessie op het intranet toont alleen nog blanco pagina's.

Volgens ontwikkelaar Giritech brengt deze werkwijze veel minder complexiteit met zich mee, is hij lastiger te kapen en garandeert hij de veiligheid exact tot het punt waar de G/On applicatie ingezet wordt. Wel is er voor partners enorm veel te doen aan de implementatie, met name aan de LAN-kant. Daar moeten (groepen) users al of niet zekere rechten krijgen toegewezen.

Eén van Giritech Benelux' officieel erkende partners is Martien Jaspers. Hij is directeur van GAC, dat ERP-software levert aan productie- en handelsbedrijven en voor de zakelijke dienstverlening. Jaspers toont zich enthousiast: "Elke keer als ik bij een klant langs ga, laat ik dit product ook even zien en vraag ik: 'Denk nou eens na wat het voor jou kan betekenen'. Bijvoorbeeld: waar men nu nog vaak een schoenendoos vol bonnetjes krijgt aangeleverd, kan een accountantskantoor makkelijk een deel van het invoerwerk gaan laten doen aan de klant zelf. Op een veilige manier."

0 Comments:

Post a Comment


<< Home


Copyright © 2000 - DanGa Design